Posts

Showing posts from January, 2019

Me rastin e botimin të kritikës së dhjetë gjimnazistëve të shkollës "16 Tetori" Lusnjë para 45viteve, më 25janar 1974

Me rastin e botimin të kritikës së dhjetë gjimnazistëve të shkollës "16 Tetori" Lusnjë para 45viteve, më 25janar 1974 ___________________________________       FASLLI HALITI    


PJESË NGA DITARI I KONVALESHENCËS SIME IDEOLOGJIKE                                                                                      (  PRILL 1973 – PRILL 1977)
Janar 1973
Gjatë muajit dhjetor 1972 u pëshpërit diçka për poemën time të botuar në tetor të vitit 1972 në gazetën “Zëri i Rinisë”. Flitej se do ta kritikonin. Thoshin se do të bëhej një mbledhje e rrethit letrar të Shtëpisë së Kulturës. Humoristi Gori P., qe i pari që më tha se poema ime po analizohej në Komitet të Partisë së Punës së rrethit për gabime ideopolitike. Gorit i kishte folur, lulishtari i qytetit të cilin e kishin thirr në Komitet të Partisë. Meqë shkruante artikuj në gazeta i kishin kërkuar mendim për poemën “Dielli dhe rrëkerat”. Më saktë e përpunuan lulishtarin që ta kritikonte poemën në një mbledhje eventuale. Në fillim kjo s’më…